Zin in Soest - Tafel van Hoop

In het hart van de nacht

Zondag 27 november, 17.00 uur, kleine zaal van De Open Hof.. M.m.v. Imme Lautenbach

De nacht. Voor de een de tijd om lekker uit te rusten. Voor een ander de tijd van wakker liggen, angstig zijn, piekeren, opzien tegen de dag die komen gaat. Je kunt de nacht ook figuurlijk opvatten, bijvoorbeeld als het nacht is in je leven. Ook in de Bijbel gaat het regelmatig over de nacht. De nacht, een simpel woord, met veel betekenissen. We gaan er samen over in gesprek.

logo tafel van hoop

Geïnspireerd door het avondmaal is de Tafel een plek van openhartige ontmoeting; waar gasten delen wat hen bezighoudt en kunnen ontdekken wat hen verbindt. Samen dompel je je onder in oude verhalen, luister je naar live muziek en doe je een ritueel of een oefening. Met behulp van gespreksvragen ontdek je de verbinding met je eigen leven.

Rituelen hebben een dragende, zelfs transformerende kracht. Juist in een tijd waarin veel mensen het gevoel hebben dat ze hun leven helemaal zelf moeten dragen, zijn ervaringen van gedragen worden een krachtige steun. Rituelen maken woordeloos voelbaar wat ons bezighoudt, waar we naar verlangen en wat ons verbindt. En dat is van groot belang in een wereld waar het lastig blijkt om goede, gedeelde taal te vinden voor geloof, spiritualiteit en hoop. Er wordt een culinaire vegetarische maaltijd aangeboden voor €10,00. Opgave voor 26 november via e-mail: zininsoest@gmail.com