Zin in Soest - Gespreksgroep: Verder met verlies

Veenbesstraat 2, Soest
035-601 81 18
info@zininsoest.nl

Gespreksgroep voor lotgenoten: Verder met verlies

Rouwen is geconfronteerd worden met de schaduwzijde van liefde: het gemis van wie ons vertrouwd en lief was. Rouw maakt ons ten diepste duidelijk wat de ander voor ons heeft betekend. Rouw is slechts één woordje van vier letters, maar het betekent een lange tijd van afscheid nemen en zoeken hoe je nu verder kunt leven met dit gemis.
De gespreksgroep ‘Verder met verlies’ biedt de mogelijkheid om met elkaar het verdriet te delen en samen te zoeken naar wie en wat je nu bent. Juist de herkenning bij elkaar, het niet tot in details hoeven uitleggen wat kleine, ogenschijnlijk onbelangrijke, alledaagse dingen teweeg kunnen brengen, kan helpen om te leren leven met het gemis.
Vanaf oktober 2016 zullen er 6 bijeenkomsten zijn voor mensen die rouwen om het verlies van een geliefd mens. Aan de hand van thema’s kunnen we met elkaar in gesprek komen. Thema’s die aan de orde zullen komen zijn bijvoorbeeld ‘Beelden van verdriet en troost’, ‘Moeilijke momenten op de dag of in het jaar’, ‘Bewaren en loslaten’. Maar het is natuurlijk ook goed mogelijk dat u zelf een ander thema aan de orde wilt laten komen.

Plaats:
De Open Hof
(Veenbesstraat 2)
Tijd:
uur
Data:
, , , , , en
. Deze gepreksgroep is afgelopen en start, bij voldoende belangstelling, volgend jaar weer
Aantal deelnemers:
minimaal 6 en maximaal 12
Begeleiding:
ds. Gerrit Olsman en Willemijn v.d. Plas
Meer info:
Gerrit Olsman:
035 - 602 06 66
gerrit.olsman@zininsoest.nl